bankarstvo

Sintetička sredstva postaju stvarna : konkurencija za skalabilnost ,nova tržišta se zagrevaju

Stručnjaci za blockchain tehnologiju i kripto tehnologiju preuzimaju pitanje: kakav je uticaj epidemija COVID-19 imala na industriju?

Ko je mogao da zamisli pre godinu dana koliko će nam život biti drugačiji za samo 12 meseci? Bez ikakve sumnje, prošli novembar će ostati značajna tačka u istoriji čovečanstva – vreme kada je sve počelo. Iako „nula pacijenta“ još uvek nije potvrđena – ako će ikada i biti – sada znamo da je sve počelo u Kini 17. novembra 2019, kada je prvi pacijent navodno predstavio simptome nove bolesti koronavirusa pod nazivom COVID- 19, navodi South China Morning Post sa referencama na vladine podatke.

U januaru 2020. godine grad Vuhan u centralnoj Kini patio je od masovno rastuće epidemije COVID-19, a „41 primljeni bolnički pacijent identifikovan je kao laboratorijski potvrđen“, navodi se u publikaciji The Lancet. Samo dva meseca kasnije, u martu, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je COVID-19 globalnom pandemijom. Jedna po jedna, vlade širom sveta zatvorile su svoje nacionalne granice, obustavile javne događaje i zabranile okupljanja ljudi. U razgovoru su otkrivena dva pojma, retko korišćena ranije, koja je Britanski rečnik Collins sada proglasio rečima 2020. godine: „zaključavanje“ i „socijalno udaljavanje“.

Teško je zamisliti na koje sfere našeg života nisu uticali ovi dramatični i tragični događaji, a broj potvrđenih globalnih slučajeva premašuje 55 miliona.

jhttps://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button