Bitcoin

Generalni direktor PaiPala : Naša platforma će “značajno pojačati korisnost kripto valuta”

Izvršni direktor PaiPal-a veruje da su kripto valute na ivici usvajanja, jer sve više preduzeća i potrošača nailazi na „digitalna plaćanja i digitalne oblike valuta“. U intervjuu za CNBC, izvršni direktor PaiPal-a Dan Schulman rekao je da je pandemija COVID-19 ubrzala prelazak na digitalne oblike plaćanja.

PaiPal želi da bude na čelu tekuće digitalne transformacije. Schulman je rekao da je „upotreba gotovine naglo opala“ usred pandemije, dodajući da „40 do 70% potrošača više ne želi da rukuje gotovinom“. PaiPal ne samo da olakšava ljudima kupovinu i držanje kripto valuta; usluga će se integrisati sa postojećim platformama za plaćanje trgovaca, omogućavajući preduzećima da prihvate digitalne oblike plaćanja.

Izvršni direktor PaiPal-a je rekao: „Jedna od stvari koju smo dozvolili je da ne olakšavamo samo kupovinu, prodaju i držanje kripto valuta, već je vrlo važno da ćemo početkom sledeće godine dozvoliti da kripto valute budu izvor finansiranja za bilo koju transakciju koja se dogodi na svih 28 miliona naših trgovaca. A to će značajno podstaći korisnost kripto valuta “.

PaiPal se konsultovao sa globalnim regulatorima i centralnim bankama pre pokretanja svoje kripto usluge. Schulman je rekao da je samo pitanje vremena kada će ove monetarne vlasti objaviti sopstvene digitalne valute centralne banke ili CBDC: „Stvar je u tome ne ako, već kada i kako ćemo početi da vidimo da sve više i više centralnih banaka izdaje oblike digitalnih valuta. Mislim da ćete imati sve više korisnosti sa kriptovalutom.

“ PaiPal je početkom ovog meseca pokrenuo svoje usluge kripto trgovine u Sjedinjenim Državama, samo nekoliko nedelja nakon što je prvi put objavio novu inicijativu. Usluge će biti uvedene širom sveta početkom sledeće godine. Globalni trgovac platnim prometom, koji ima preko 300 miliona aktivnih korisnika, ubrzano kupuje Bitcoin (BTC) i druge kripto valute. Kao što je Cointelegraph nedavno izvestio, PaiPal je kupio skoro 70% svih novih Bitcoin-a u opticaju. Nedostatak snabdevanja naveden je kao glavni razlog brze aprecijacije Bitcoina tokom proteklih mesec dana. Neki od najvatrenijih uvredljivaca Bitcoin-a tvrde da digitalnoj valuti nedostaje inherentna vrednost. Na to je Schulman rekao:

„Svi oblici novca zasnivaju se na poverenju i postavljenim vrednostima koje proizilaze iz tog poverenja.“

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button