Bitcoin

Derivati bitkoina vide rekordne maksimume,BTC opcije na kraju godine prikazuju 29% šanse cena prelazi 20k $

Kako kripto ekonomija cilja na pola triliona USD vrednosti, tržišta derivata digitalne valute znatno nadiru. Bitcoin fjučersi premašili su šestomesečni maksimum od 52 milijarde dolara, dok su i tržišta opcija kripto imovine masovno skočila.

Pored toga, tržišta opcija bitkoina ukazuju da se trgovci klade da postoji verovatnoća od 29% da će cena BTC-a biti veća od 20.000 USD do 25. decembra 2020. godine. U vreme objavljivanja, celokupna kriptovaluta kreće se malo ispod granice od 500 milijardi dolara. Dok su kriptovalute poput BTC-a i ETH-a zabeležile solidan spot tržišni dobitak, kripto derivati su porasli sa značajnim interesovanjem.

Podaci sa veb stranice Coinalize ukazuju na to da su globalne BTC fjučersse prešle 52 milijarde dolara, što je najviše tržište derivata viđeno u poslednjih šest meseci. Zamah fjučersa na bitkoine dodirnuo je vrhunac svih vremena (ATH) i istraživači sa Skev.com su tvitovali o prekretnici.

“Jučerašnji maksimum za dnevne količine BTC fjučersa, premašujući prethodni rekord za više od 20%”, rekao je analitički tim Skev u četvrtak. Tri najbolja lidera na tržištu Bitcoin fjučersa krajem 2020. godine uključuju berze poput Okek-a, Binance-a i Bibit-a, dok razmena Bitmek zaostaje na četvrtoj poziciji. Što se tiče otvorenih kamata na fjučerse, Okek je u sredu, 19. novembra, zaradio 1,1 milijardu dolara.

Skev je primetio da postoji velika potražnja za periodima od tri do šest meseci unapred koji dele perspektivu sa površine BTC-a. Skev.com je takođe istakao tržišta opcija bitkoina i verovatnoću da kripto imovina dostigne ručku od 20 hiljada dolara. „Verovatnoća bitkoina [na] 20 hiljada dolara na kraju godine [jednaka] je 25% prema tržištu opcija“, takođe je primetio Skev u četvrtak.

Vodeća razmena opcija Deribit, trgovačka platforma koja zapoveda lavovskim delom bitcoin opcija na svetu, raspravljala je o nedavnoj potražnji za derivatima bitkoina. Deribit, rekao je u sredu popodne (EST), da se „puno spekuliše o tome da BTC postiže novi ATH do kraja godine“.

Cena bi mogla da bude veća od 20.000 američkih dolara do 25. decembra 2020. godine “, rekao je berzi Deribit. Berza je zabeležila nove trgovinske rekorde što se tiče akcije opcija, a ukupna otvorena kamata na Deribit iznosi preko 4,5 milijarde dolara između tržišta bitkoina i ethereuma. Deribit statistika takođe pokazuje 194.797 ugovora o bitcoin opcijama sa fiktivnom metrikom u iznosu od 3,49 milijardi dolara, a nominalna ETH opcija iznosi 581 milion dolara.

Budući da negde između 25% i 29% zamene opcija predviđaju da će cena biti iznad 20.000 dolara krajem decembra, to ne znači da opklade garantuju da će cena biti ostvarena. Međutim, to znači da su oni trgovci spremni da se klade u novac da će BTC u tom trenutku dostići tu tačku.

Trgovci imaju tendenciju da veruju da tržišta derivata poput bitcoin fjučersa i opcija mogu pomoći u predviđanju budućih raspoloženja na tržištu. Često mnogi trgovci koriste pokazatelj osnove fjučersa ili fjučersi na bitkoine na godišnjem nivou kako bi procenili raspoloženje na tržištu.

Trenutno je prema terminskoj osnovi pokazatelj optimizma i dalje prilično visok. Šta mislite o nedavnim tržištima derivata bitkoina koji se dodiruju sa svim vremenima i verovatnoći da će bitcoin dostići $ 20k? Javite nam šta mislite o ovoj temi u odeljku za komentare ispod.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button