bankarstvo

Novi program Chainalisis ima za cilj da pomogne u sortiranju zaplenjene kriptografije

Šta se dešava sa kripto imovinom koja se koristi za podle aktivnosti nakon što ih vlasti zaplene? Novi program Chainalisis pomaže u sortiranju ruševina.

U 11 godina od osnivanja kripto industrije zlonamerne stranke su koristile digitalnu imovinu za čitav niz ilegalnih aktivnosti, od plaćanja droga do pranja novca. Blockchain analitička kompanija Chainalisis pokreće novu uslugu koja pomaže vlastima da prate, čuvaju i prodaju kriptovalute povezane sa kriminalom nakon njihovog hvatanja.

Firma naziva inicijativu svojim Programom realizacije imovine. „Chainalisis je stvorio end-to-end rešenje za praćenje i praćenje, planiranje pre zaplene, rukovanje, skladištenje, realizaciju i nadgledanje imovine zaplenjene od strane zakona“, generalni direktor Chainalisis-a za evropsku, bliskoistočnu i afričku regiju, Duncan Hoffman, rekao je za Cointelegraph. Svojim novim programom Chainalisis ima za cilj da pomogne klijentima na više načina, uključujući podnošenje i prodaju zaplenjenih digitalnih fondova, donošenje zatvaranja nekada nelegalno korišćene imovine i njihov legalni povratak u ekosistem, na osnovu Hoffmanovih komentara.

Brojni sitni zločini i zločini visokog profila uključivali su kriptovalute poslednjih godina, uključujući hakovanje, finansiranje terorizma i druge događaje.

Nedavno je gotovo milijardu dolara kripto sredstava povezanih sa Putom svile, neslavnom operacijom droge koja je zatvorena pre sedam godina, preselila lokacije adresa novčanika.

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država naknadno je podnelo zahtev za preuzimanje sredstava od identifikovanog hakera, što objašnjava premeštanje adrese novčanika. Chainalisis je sarađivao sa vlastima na slučaju, navodi se u izjavi Chainalisis-a dostavljenoj Cointelegraph-u.

Program realizacije imovine Chainalisisa cilja na upotrebu od strane vladinih agencija, kao i upravnika insolventnosti – igrača koji predstavljaju nesolventne entitete – iako je program otvoren i za druge zainteresovane ljude.

Kao deo inicijative, Chainalisis se udružio sa kompanijom Asset Realiti, kompanijom koja već radi u niši zaplenjene imovine. Firma će sarađivati sa Chainalisisom na više procesa, uključujući prodaju zaplenjenih sredstava. Vlade su pojačale svoj angažman sa kripto-tehnologijom 2020. godine, postajući sigurnije u sprovođenje zakona.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button