Bitcoin

Pogled na bitkoinkse trendove prema distribuciji

Bitcoin (BTC) je tema o kojoj se često raspravlja i Blockchain Center je nedavno objavio neke podatke koji nam omogućavaju širi pogled na BTC iz perspektive njegove distribucije.

Kao što vidite, na gornjoj tabeli, distribucija BTC-a je podeljena na 13 uloga koje imaju, a koje dalje možemo podeliti u pet glavnih kategorija. Razmotrimo svaki od njih i razgovarajmo o nekim od njihovih implikacija. Bitcoin koji drže razmene Prva kategorija su BTC koji se mogu brzo stavljati u promet radi trgovanja, odnosno BTC koji drže berze.

Ovaj deo čini 12,62% ukupne distribucije, a njihov broj opada. Dalji podaci iz CriptoKuant-a pokazuju da je stanje BTC-a na berzama počelo da opada od početka 2020. godine, a trend opadanja postaje sve izraženiji.

Budući da je razvoj kriptografije tako brz, postoji mnogo faktora koji mogu uzrokovati ovaj trend. Na primer, teško je sa sigurnošću reći da je to uglavnom uzrokovano pojavom velikog broja novih vlasnika koji su kupili BTC sa sekundarnog tržišta i povukli ga u hladni novčanik; ne možemo zaključiti ni da se potražnja ljudi za BTC preusmerava sa zarađivanja novca na skladište vrednosti, iako je to sigurno moguće.

Pokret DeFi može biti još jedan okidač u ovom trendu jer će vlasnici povlačiti BTC sa berzama da učestvuju u DeFi ekosistemu i postaju pružaoci likvidnosti. Oni takođe mogu da koriste brzi razvoj decentralizovanih berzi kako bi stvorili atmosferu nepoverenja u centralizovane berze i iskorišćavajući zamah za pokretanje kampanja povlačenja kriptovaluta protiv centralizovanih berzi.

Blokada BitMEKS-a sa strane američkih regulatora takođe je smanjila povećanje javnosti u centralizovanim berzama. Pozitivno je da ovakva vrsta ponašanja može u velikoj meri povećati troškove cirkulacije BTC-a, što je objektivno korisno za cenu BTC-a. Takođe se može videti iz gornje slike da kako BTC bude bilansi berzi opadaju, cena BTC takođe raste.

Bitcoin koji drže giganti Druga kategorija je BTC koji drži giganti, a koji čini više od 3%. Pored smanjenja likvidnosti BTC-a, izazvano naklonošću giganta BTC-u, takođe znači da će BTC imati priliku da stekne šire usvajanje u svim aspektima života ljudi. Bitcoin je već ušao u veći sektor daleko od dalekog gik kruga svojih početaka.

Podaci u nastavku iz Bitcoin trezora pokazuju da već postoji 11 kompanija kojima se javno nudi Graiscale Bitcoin Trust, Microstrategi i Skuare koje drže BTC. Pored toga, neki pojedinci drže velike količine bitkoina, uključujući blizance Vinklevoss, Tima Drapera i druge. Sve više giganta i poznatih ličnosti drži BTC.

Treća kategorija su BTC koji učestvuju u novom ekosistemu aplikacija, koji čini oko 0,62%. Ova alokacija bitkoina uglavnom se odnosi na tokenizovani BTC (VBTC / SBTC / RENBTC) koji su uloženi u Ethereum (ETH). Takođe uključuje malu količinu koja se čuva u Lightning mreži i Bitcoin bočnom lancu.

Zbog svoje izvanredne likvidnosti, Bitcoin ima nezamenljivu vrednost u industriji DeFi. Od 10. oktobra 2020. godine, u Ethereumu je zaključano više od 130.000 usidrenih BTC sredstava u vrednosti od 1,4 milijarde USD. Ovaj tokenizovani BTC podseća ljude da ne moraju da čekaju da cena samog bitkoina poraste kao što su to činili u prošlosti da bi ostvarili profit.

Oni ga mogu koristiti na isti način kao i drugi DeFi žetoni i uživati u pasivnijim prednostima. To pruža solidan razlog za korisnike da budu spremniji da drže bitkoine umesto da ostvaruju profit i verovatno će i dalje imati pozitivan uticaj na cenu BTC-a.

Količina zombi kovanica je oko 1,7 miliona (uključujući milion Satošija) što čini oko 8,10%. Definicija Zombie Coins je ona koja se nije pomerila od 2010. Teško je za ovaj deo BTC-a da ima priliku da se ulije na tržište.

Za prevaru BTC, uključujući PlusToken, Mt. Gok, Bitfinek Hacker itd., Pod sve sofisticiranijom kontrolom berzi „znaj svog kupca“ i pranjem novca, troškovi ulaska na sekundarno tržište postaju visoki, a većina berzi će blokirati prevare da bi ih dalje sprečila da uđu tržište.

Bitcoin prepušten mom i drugima U finalnoj kategoriji trenutno je preostalo oko 3 miliona BTC, što čini oko 14,28%. U opticaju je i ostatak ponude. Iz posmatranja distribucije BTC-a možemo zaključiti da bitkoin postaje sve retkiji.

Više je bitkoina koji drže giganti, više BTC-a drži aplikativni ekosistem, više BTC-a koji zauvek ćuti i samo 14,28% bitkoina je prepušteno mom. Sa manje BTC preostalih i sve većom upotrebom kretanja cena bitkoina je očigledno.

https://woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button