Bitcoin

Ovo je način na koji institucionalni igrači pomažu razvoju industrije bitkoina

Institucionalni igrači ulaze u industriju rudnika kriptoaseta, podstičući stvaranje rešenja na nivou preduzeća, ali takođe nudeći nova rešenja za postojeće izazove, smatra Igor Runets, osnivač i izvršni direktor kompanije BitRiver, ruskog dobavljača rudarskih usluga koji je sada otvoren za pristupi strateških investitora.

Runets i njegov poslovni partner pokrenuli su fond za rudarstvo bitkoina (BTC) još 2016. godine, ali geopolitička pitanja tog vremena, koja su sprečila da se kupljene rudarske mašine nalaze u Rusiji, naterale su ga da se suoči sa dilemom: proglasiti bankrot nad podacima centar posvećen tim uređajima ili ga kupite i pretvorite u posao za kolokaciju.

Rekao je Criptonevs.com da je odabrao ovo drugo, formirajući tako BitRiver. „Ubrzo nakon što je podatkovni centar počeo da donosi zaradu, prikupio sam novac od međunarodnih investitora“, rekao je Runets, tvrdeći da su oni danas „najveći centar podataka koji nudi usluge kolokacije bitkoina u Rusiji i Centralnoj Aziji i posluju profitabilno“.

Generalni direktor je, međutim, primetio da neki trendovi postaju sve istaknutiji u poslednje vreme, rekavši da,

„Jedan od glavnih trendova u rudarskoj industriji je ulazak institucionalnih igrača i, kao rezultat toga, uvođenje novih usluga na nivou preduzeća za rudarsku industriju.“

Kao primere, Runets je dao kompanijama poput Digital Currenci Group koja je osnovala podružnicu Foundri, da nudi finansijske usluge rudarima, kao i kompaniji za finansijske usluge Charles Schvab koja kupuje akcije kompanija za rudarstvo kriptoaseta, pridružujući se tako velikim kompanijama poput Fideliti-a i Vanguarda.

Glavni izazov u ​​industriji danas, rekao je izvršni direktor, je blagovremena isporuka naručenog rudarskog hardvera. Kupci velikog proizvođača rudarskog hardvera, na primer, nailaze na kašnjenja zbog internih problema u upravljanju kompanijom, rekao je on.

Međutim, i ovde bi institucije mogle doneti rešenje. „Kako rudarstvo postaje sve više institucionalizovano, institucionalni igrači nude i nova rešenja za postojeće izazove u rudarskoj industriji“, rekao je Runets, dajući primer nedavno najavljenog partnerstva između Foundri i MicroBT, kineskog velikog proizvođača hardvera za kripto rudarstvo, kao potonji ima za cilj da poveća svoj tržišni udeo u Severnoj Americi i poboljša efikasnost lanca snabdevanja za severnoameričke kupce svojih rudarskih mašina.

U skladu s tim, u bliskoj budućnosti BitRiver planira da poveća ponudu svojih proizvoda za institucionalne investitore širom sveta, posebno one koji nisu upoznati sa rudarstvom kripto valuta.

„Ovi proizvodi pružaju takvim investitorima iskustvo tradicionalnih investicionih proizvoda bez potrebe da se upuštaju u glatku ekonomiju rudarstva bitkoina“, rekao je osnivač.

U međuvremenu, njihov podatkovni centar u Bracku trenutno radi, ali postoje i druga mesta koja su „u različitim stanjima razvoja“. BitRiver koristi preko 70MV snage za kopanje kriptovaluta u Bracku, dok su oni „u procesu skaliranja do maksimalnog kapaciteta sajta, tj. 100MV“. Uprkos tome, kompanija je otvorena za strateške investitore.

„U fazi smo brzog rasta i istovremeno radimo na nekoliko izuzetno unosnih lokacija u različitim fazama razvoja, kako u Rusiji, tako i u inostranstvu; svi ovi planovi zahtevaju kapital. Zbog toga smo otvoreni za strateške investitore koji će nam omogućiti još brži rast. “

U međuvremenu, potražnja za uslugama BitRiver manja je nego prošle godine, za šta je generalni direktor rekao da je posledica pandemije koronavirusa, kao i neizvesnosti oko prepolovljenja Bitcoin-a.

Ali preduzeća se oporavljaju nakon početka pandemije, a potražnja se ponovo povećava, rekao je, dodajući da je kompanija potpisala „neke velike ugovore sa novim klijentima poslednjih meseci“. Govoreći o pandemiji, ograničenja putovanja takođe su uticala na kompaniju jer novi klijenti nisu mogli da posete data centar pre nego što su ugostili velike količine mašina sa BitRiver-om, što je bila uobičajena praksa ranije.

U nedavnim izveštajima se tvrdi da je rusko Ministarstvo finansija želelo da zabrani kriptokopima da primaju nagradne nagrade, što bi moglo rezultirati zabranom prometa kriptoaseta u Rusiji.

Runets je to komentarisao, „Verujemo da će takav zakon verovatno stupiti na snagu, ali ne vidimo nikakve rizike za naše poslovanje i našu sposobnost da ugostimo strane klijente. Ovaj zakon je koncipiran posebno na način koji omogućava poslovanje hostinga.

“ Gotovo celokupno poslovanje kompanije posvećeno je kolokaciji, a generalni direktor je takođe mušterija, rekao je, dodajući da ne poseduje „veliku količinu rudara – manju od 1MV“. Najveći procenat rada BitRiver-a koji poseduje bilo koji klijent je oko 20%, dok je najmanji oko 0,1%. „Radimo uglavnom sa velikim rudarima“, rekao je Runets.

https://woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button