Bitcoin

Kripto usvajanje 2021. godine: Bitcoin pravila, Ethereum raste i suočava se sa rivalima

Prema rečima stručnjaka koji su govorili za Criptonevs.com, usvajanje kripto-tehnologija dobiće dodatnu brzinu 2021. godine. Do danas su Bitcoin (BTC) i drugi kriptoaseti imali vrlo dobru (a opet turbulentnu) 2020. godinu, a sa očekivanjem da će globalna ekonomija i dalje stagnirati do 2021. godine (i kasnije), kripto bi mogao pridobiti dodatne pretvarače s obećanjima većeg prinosa i nezavisnosti iz tradicionalnih finansija. 2020: Koliko su tačna bila predviđanja prošle godine?

Industrijski igrači bili su prilično precizni kada su prošle godine delili svoja predviđanja sa Criptonevs.com. Predviđali su da će prepolovljenje maja Bitcoin-a povećati potražnju za kriptovalutom: to je uglavnom bio slučaj, kada je cena bitkoina u nedeljama pre 11. maja porasla sa najnižih 5.000 USD na nešto manje od 9.000, a potom i na kratko, a zatim na kratko pogodivši na nekim berzama 31. oktobra 14.000 USD 31. Međutim, još uvek se može tvrditi kakav je bio efekat samo prepolovljavanja.

Digitalne valute centralne banke (CBDC) bile su još jedna stvar za koju su rekli da će „dobiti na značaju kao ideja“. To je takođe bilo u velikoj meri tačno: Narodna banka Kine završila je suđenje za digitalni juan u oktobru, dok zdrav broj drugih centralnih banaka – poput Evropske centralne banke i američke Federalne rezerve – istražuju svoje alternative, dok Kombodža i Bahami imaju već pokrenuli svoje CBDC.

I na kraju, pridružujući se svojim predviđanjima u vezi sa prepolovljavanjem bitkoina, stručnjaci su takođe sugerisali da bi „naredne godine mogle ubrzati vlasništvo nad kriptovalutom, posebno ako dođe do regionalne i / ili globalne recesije“. Kako je izveštavano, korišćenje kripto korisnika raste eksponencijalno, po istraživačima iz Kembridž centra za alternativne finansije, sa preko 100 miliona ljudi širom sveta koji sada koriste kriptoassete.

Prvo predviđanje za 2021. je da ćemo videti nastavak kretanja ka BTC-u kojem smo bili svedoci u drugoj polovini 2020. godine.

„Bitcoin će i dalje biti glavni fokus. Institucionalna potražnja za bitkoinom raste ove godine, a nastaviće da se povećava i sledeće godine “, predvideo je Bendik Schei, šef istraživanja u kompaniji Arcane Cripto.

Schei je sugerisao da će usvajanje bitkoina sledeće godine biti olakšano „masovnim razvojem infrastrukture za BTC“, što je poboljšalo pristup kriptovaluti za institucionalne investitore. „Podaci takođe pokazuju da institucije dolaze. U 2020. godini videli smo nove rekorde i snažan rast na CME i Bakkt, masovne prilive za sive tonove i javna preduzeća koja kupuju bitkoine kao rezervno sredstvo. “ Većina drugih ličnosti i komentatora iz industrije slažu se sa ovom analizom. Nick Cote, viši analitičar na platformi za kripto trgovanje Hkro Labs, jedan je od njih.

„Bitcoin će 2021. godine značajno dobiti zahvaljujući daljoj institucionalizaciji prostora, jer će biti dostupne sve više skrbničkih usluga i ponuda osiguranja.

Usvajanje se može odraziti ne samo na rast cena, već i na količinu jedinstvenih adresa novčanika, ukupnu vrednost dolara dogovorenu u lancu i dalji globalni prodor Bitcoin-ovog brenda, koji i dalje ima koristi od svoje prednosti prvog pokretača “, rekao je Criptonevs.com.

Povezan sa upotrebom bitkoina kao hedžinga protiv inflacije biće paralelni rast stabilnih kovanih novca kao što je Tether (USDT), koji služe za obezbeđivanje likvidnosti na tržištima na kojima trgovanje fiat-to-cripto nije lako.

„Upotreba stabilnog novca – i posebno veza – posebno je velika u istočnoj Aziji, čineći 33% ukupne vrednosti transakcije u lancu u regionu. Taj udeo je ove godine u stalnom porastu, pobeđujući BTC kao najprihvaćeniju kripto valutu u regionu “, rekla je Kim Grauer, šef istraživanja u Chainalisis-u.

Grauer je dodao da Chainalisis očekuje da stabilni novčići nastave da rastu u popularnosti širom sveta, „posebno u geografskim područjima gde nude stabilno skladište vrednosti i efikasni su u obavljanju svakodnevnih transakcija“.

https://woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button