automobili

Ferrari Portofino M (2020): Više snage i brži automatik

Portofino Modificata dobija dodatnih 20 konjskih snaga
Prošle su samo tri godine otkako je Ferrari zamenio California T sa Portofino , ali Grand Tourer se već ažurira. To je više od tipičnog liftinga lica, jer postoje neke značajne promene u diskretno redizajniranom italijanskom limu. Najvažniji je novorazvijeni osmostepeni menjač sa dvostrukom spojkom.

To je prvi put da kabriolet Ferrari koristi osmostepeni menjač, jedinicu koja ima modul kvačila 20 odsto manji i 35 odsto veći obrtni moment od menjača koji zamenjuje. Ovaj potez ne iznenađuje previše s obzirom da Romi – u osnovi kupe verzija Portofina – koriste isti DCT.

To možemo reći i za povećanje performansi u 3,9-litarskom V8 tvin turbo motoru, koji sada proizvodi 20 ks više u Portofinu M (Modificata). Revidirani kabriolet ima 612 PS (456 kilovata) snage i 760 Njutna metara obrtnog momenta, pri čemu je ovaj drugi preuzet od nemetalnog modela.

Iako se u italijanskoj štali naziva „početnim modelom“, Portofino M je po performansama i dalje Ferrari. Potrebno je samo 3,45 sekundi da se 100 km / h postigne sa mesta i 0 do 200 km / h za 9,8 sekundi pre nego što se na vrhu postigne više od 320 km / h.

Dodatna snaga i brži menjač skratili su brzinu od 0-200 km / h za celu sekundu, dok su od 0 do 100 km / h stizali nešto brže nego ranije (0,05 sekundi). Najveća brzina je ostala nepromenjena.

Portofino M je prvi Ferrari koji je predstavljen isključivo na mreži. Portofino M biće opremljen nekim vizuelnim promenama koje kabrioletu sa tvrdim krovom daju agresivniji izgled. Unutra je petopozicioni brojčanik od Manettino, uključujući novi trkački režim koji se „fokusira prvenstveno na maksimalizovanje uživanja u vožnji i zabave za volanom“.

Da bi podvukao GT karakter automobila, Ferrari nudi nove opcione funkcije, uključujući ventilaciona i grejana sedišta, kao i niz naprednih sistema za pomoć vozaču (ADAS).

Još jedna svetska premijera koju je Ferrari obećao uslediće nakon Portofina M do kraja godine. Identitet modela nije otkriven, ali bi mogao biti izuzetno moćna varijanta modela 812 Superfast .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button